fbpx

Növeli fémhulladék-feldolgozó kapacitását a Metalium 2003 Kft.

Mintegy kétszázmillió forintos beruházással fejleszti fémhulladék feldolgozóipari kapacitását Hevesen a Metalium 2003 Kft., a fejlesztéssel roma munkavállalók integrációját is elősegítik  – közölte a cég MTI-vel.

    A társaság tájékoztatása szerint a 2003-ban alapított cég főként fémhulladékok felvásárlásával, szelektálásával és feldolgozásával foglalkozik. A Gazdaságfejlesztési Operatív Program százmillió forintos támogatásával megvalósított projekt keretében a kft. egyebek mellett új eszközöket – darut, rakodógépeket, konténereket – szerez be, három betonsilót épít, és egy transzformátorállomást is üzembe helyez. 


    A pályázaton nyert támogatás segítségével megtartanak tizenhét munkahelyet, továbbá két újat teremtenek. A feldolgozott hulladékmennyisége pedig évi 31 ezer tonnáról 40 ezer tonnára nő.
A projekt keretében tanfolyamokat és egy, a nem roma munkavállalók részére a roma alkalmazottak befogadását megkönnyítő “érzékenyítő” tréninget is tartanak.
    A Metalium 2003 Kft. a térség meghatározó fémhulladék- felvásárló és hulladék-előkezelő cége. Nettó árbevétele 2011-re hatmilliárdra forintra növekedett, 123 millió forint nettó eredmény mellett. Tavaly a nettó árbevételük 6,7 milliárd forint felett volt, míg az eredmény megközelítette a 300 millió forintot.     A cég 15-20 alkalmazottat foglalkoztat, de szezonális jelleggel további tíz-tizenöt embernek adnak munkát – ismertetik a közleményben.
    A szelektált és elsődlegesen feldolgozott fémhulladék keresett exportcikk, de a magyarországi kohók is előszeretettel hasznosítják, hiszen feldolgozásával mintegy 50 százalékos energia-megtakarítást tudnak elérni – mutat rá a cég közleményében.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .