fbpx

Hulladékból Művészet – RECYCLING ART

A művészet feldolgozza a kor problémáit, sokszor megoldást is kínál társadalmunk, gazdaságunk, környezetünk kihívásaira. Így van ez a fogyasztói társadalommal is, művészek ezrei alkotnak ebben a témában és próbálják ők is formálni az emberek szemléletét környezetvédőként, designerként, a saját eszköztáruk segítségével.

Újrahasznosítás a művészet erejével a Miskolci Galériában!

Miskolci Galéria és az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szervezésében 3 hetes kiállítás mutatja be a hazai kreatív elmék újrahasznosítási praktikáit. Az őszi évadnyitó kiállítás 20 magyar újrahasznosító művész munkáját mutatja be!

Időpont: 2013. szeptember 3 – 21. 
Helyszín: Miskolci Galéria (3530 Miskolc, Rákóczi u. 2.)
Telefon: 06-46-500-680
Nyitva tartás: keddtől szombatig 9-17 óra között
Megnyitó: 2013. szeptember 3. (kedd), 17 óra

Az egyik legszembeötlőbb XXI. századi problémakör a hulladék, aminek eredője a túlnépesedés, a globalizáció és az értékrendekben létrejött torzulás. Ennek következtében egyre nagyobb mértékben önti el világunk legeldugottabb részeit is a szemét. Magyarországon például több mint 4 millió tonna hulladékot (értékes erőforrást) temetünk lerakókba szemétként, miközben csak 17%-át gyűjtjük szelektíven a háztartási hulladékoknak (szemét = már nem hasznosítható hulladék; hulladék = hasznosítható, értékes másodnyersanyag).

balkantango, környezetbarát, újrahasznosítás, recycling-art  tájék csoport, recycling art, recycling, újrahasznosítás, művészet

hulladékból művészet (recycling art; RE-design) felhívja a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira: a pazarlásra, a szemetelésre, a felelőtlen rövidtávú gondolkodásra. A magyar újrahasznosító művészek érdekes és sokszínű tevékenysége külföldön is nagyon népszerű, szabadalmaik, alkotásaik világszerte ismertek, gondoljunk csak Terbe János karton bútoraira, Türkoglu Ipek bringás táskáira, vagy Szabó Eszter Ágnes Random Varrodájára. A haszontalan tárgyak, kacatok, képek, ötletek újragondolva, átértelmezve ismét termékként, vagy éppen művészeti alkotásként önthetnek újra formát.

kartonbútor, papír, művészet, Recycling Art, Terbe János, Kartondesign, lakásberendezés, lakásdesign, szelektív hulladékgyűjtés, környezetbarát termék, Hulladékból Termék kiállítás
További információk:
Hankó Gergely
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
06-70/249-61-13
gergely@okopack.hu
www.miskolcigaleria.hu
www.hulladekboltermek.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .