fbpx

Budapest, Szeged és Miskolc utcabálozhat a sütőolajból

Közel 13,5 tonna használt sütőolajat vittek a kutakra a Mol augusztus 12-étől szeptember 1-jéig tartó gyűjtőkampányában – közölte az olajtársaság hétfőn az MTI-vel.

Ezzel együtt a vállalat 2011-ben indított, a használt sütőolaj gyűjtését ösztönző programjában, két és fél év alatt több mint 188 tonna zsiradékot adtak le.
A statisztikák szerint Magyarországon az évente forgalomba kerülő több tízezer tonna étolaj mindössze 14-15 százalékát gyűjtik vissza. A Mol több mint  két éve szervezi a használt sütőolaj gyűjtését és újrahasznosítását célzó programját.


A program indulásakor, 2011-ben országszerte 100 Mol benzinkúton lehetett leadni az összegyűjtött háztartási zsiradékot. A társaság folyamatosan bővítette az átvevő helyek számát, így az idén már 170 töltőállomáson várták azokat, akik környezetbarát módon akartak megszabadulni a sütéshez használt olajtól. Az eddig begyűjtött használt sütőolajat a Rossi Biofuel komáromi üzemében hasznosították újra és állítottak elő belőle bioüzemanyagot.
    Az augusztusi kampányban nyereményeket is felajánlott a cég a veszélyes hulladékot leadóknak, a három fődíjat, egy-egy utcabált Budapest, Szeged és Miskolc nyerte.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .