fbpx

KDNP: sikeres Te Szedd! akció

KDNP: sikeres Te Szedd! akció

    Tarnai Richárd (KDNP) a hétvégi Te Szedd! akcióról beszélt, amelyen a rossz idő ellenére sokan vettek részt. Kiemelte: az akcióra 30 százalékkal többen jelentkeztek, mint tavaly. Szólt az új hulladékgazdálkodási törvényről is, amely szavai szerint az árak stabilizálódását, csökkenését hozza majd magával. 2014. január 1-e után nem kell attól tartani, hogy a külföldi cégek extra profitot akarnak az emberek nyakába varrni – jelezte. Arra volt kíváncsi: mekkora bevétel várható a végrehajtási rendeletek nyomán, és a többségében önkormányzati tulajdonú cégeket pályázati úton mekkora összeggel támogatják majd?


    Illés Zoltán, a VM környezetügyért felelős államtitkára kiemelte: a lakossági és a nemzetgazdasági célokat az új törvény egyszerre kívánja szolgálni. A felmérések szerint leginkább a szelektív hulladékgyűjtésben vesznek részt szívesen az emberek – jegyezte meg. Hozzátette: a Te Szedd! akció a környezettudatosság ünnepe is egyben, és óriási sikere volt. Törekednek a jövőben arra, hogy a kommunális hulladékon túl a bontási törmelék összegyűjtését is megszervezzék 5-6 helyszínen. A lerakási járadék 3-3,5 milliárdot jelent, ebből az önkormányzatoknak és közműszolgáltató cégeknek juttatnak támogatást pályázati úton októbertől – jelezte.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .