fbpx

Házi komposztálókra pályázik Kecskemét

4000 házi komposztáló edényt vásárol az önkormányzat, amennyiben Kecskemét számára sikeresen zárul a települési szilárd hulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztésére kiírt pályázat. A város a fejlesztési program meghatározását a Kecskeméti Városgazdasági Kft.-vel együtt készítette el, a beszerzés lebonyolításába pedig a Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-t vonja be.

A jövőben már sokkal korszerűbb hulladékgyűjtő autókat lehet majd látni az utakon; a város ugyanis új gépjárművekre pályázik. A géppark modernizációja érdekében vásárolna az önkormányzat három tömörítőlapos kocsit, két multiliftes konténert és egy rakodógépet. A mintegy tizenöt éves átlagéletkorral rendelkező autók mellett megjelennének a gazdaságosabb üzemeltetésű, csendesebb, korszerűbb autók is.

A fejlesztés mellett 4000 házi komposztáló edény beszerzéséről is szól a folyamatban lévő pályázat, amely, ha sikeres lesz, akkor a komposztálókat később a lakosság részére átadná a város. A cél az, hogy ezzel is ösztönözzék a zöldhulladék helyben történő hasznosítását, a kezelendő szemét mennyiségének csökkentését. Így tehát az önkormányzat segítségével megvalósuló otthoni szelektív hulladékgyűjtés módszere jobban elterjedne, városszerte.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://bacsmegye.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .