fbpx

Konyhapultba épített zöldhulladék gyűjtő

Sárgarépa tisztítás, hagymapucolás, burgonyahámozás? A zöldségekből sokféle módon, számos különböző variációban készítünk finom, egészséges ételt. De hova tegyük a felhasználásuk során keletkezett zöld hulladékot? Természetesen a zöldhulladék gyűjtőbe! Milyen hasznos lenne, ha ez a gyűjtő be lenne építve a konyhai munkapultba! Egy fazék vagy egy kisméretű szemetesvödör, valamint a megfelelő szerszámok felhasználásával könnyedén elkészítheti saját zöldhulladék gyűjtőjét. Ehhez nem kell mást tennie, csak követni a Dremel lépésről lépésre útmutatóját és a következő főzéskor már ide gyűjtheti a vágódeszkáról a hagyma vagy a krumpli héját.

Szükséges eszközök

•    Dremel 4200 multifunkcionális szerszám
•    Speciális többcélú marófej (561)
•    Egyenes- és körvágó szerelvény (678)
•    EZ SpeedClic csiszolótüske és csiszolószalag (SC407)
•    Konyhapult
•    Maximum 30 cm átmérőjű fazék
•    Ceruza

Nehézségi fok: 2*

Első lépés
Válasszon egy megfelelő nagyságú fazekat, vagy alternatív megoldásként egy kisebb méretű szemetest. Helyezze a fazék száját a konyhapultra, oda, ahová a hulladékgyűjtőt be szeretné építeni. Ezt követően rajzolja rá a fazék körvonalát a pult tetejére.
Amennyiben szükséges, vágja le a fazék füleit a Dremel® 4200 multifunkcionális szerszámba fogatott fémvágó tárcsa segítségével.
Figyeljen arra, hogy a fazék átmérője ne haladja meg a 30 centimétert, mert ez a legnagyobb méret, amelyet a körkivágó szerelvénnyel ki tud vágni.

Második lépés
Most jön a fűrészelés. Helyezze a körkivágó szerelvényt a megrajzolt kör középpontjába, majd fúrjon bele egy lyukat a Dremel 4200-as géppel és az 561-es spirális marófej segítségével. Ezt követően fűrészelje körbe a megrajzolt vonalat a 678-as körkivágó szerelvényhasználatával.

Harmadik lépés
Csiszolja le a kivágott rés széleit az EZ SpeedClic csiszolótüskére helyezett SC407-es csiszolószalag segítségével. Helyezze a mélyedésbe a fazekat és tegye rá a fedőt.

Az elkészült zöldhulladék gyűjtő

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .