fbpx

Napközben: Élelmiszerek a szemétben

Hol kellene kezdeni, hogy ne a kukában kössön ki az életet jelentő drágán előállított élelmiszer?

– Turbékoló galambok a város főterén, padokon, a házak párkányain. Több nagyvárosban már rendeletben tiltják a felszaporodót balkáni gerlék etetését, így próbálják távol tartani a higiéniai szempontokból is veszélyes madarakat, de az épületekben is jelentős kárt tesznek ürülékükkel. Betartják- ezen az emberek az etetésre vonatkozó tilalmat és milyen más megoldások léteznek galambok ellen. Vendég:Szilágyi István, Fehérkereszt Állatvédő Egyesület vezetője, Békéscsaba jegyzője, Béres István főépítész   Hallgassa meg!

– Nyakunkon a hideg idő és hamarosan itt a tél, könnyen bosszúsak leszünk, ha reggel nem indul az autónk. A csúszósabb utakon figyelmesebben kell vezetnünk. Téli gumikról, vezetés technikai praktikákról is beszélgetünk szakemberekkel. Vendég: Horváth Gyula, Vezetéstechnikai oktató, A Magyar Autó Klub vezetője, Gumiszervizes. Hallgassa meg!

– A jövő hét az Erdők Hete. Kinek mit jelent az erdő, mennyire vigyázzuk, védjük és tartjuk tiszteletben az ember számára több szempontból is fontos helyet. Mit rejt egy kerekerdő? Hétfői Napközben műsorunkban közelebb hozzunk a hallgatókhoz a hazai erdőket. Vendég: Lomnicz Gergely, szóvivő Pilisi Parkerdő, Mocz József magánerdő tulajdonos, Kecskeméti Erdei Iskola  Hallgassa meg!

– Európai adatok szerint közel 100 kiló, vagyis egy mázsa élelmiszer-hulladékot dobunk a szemétbe évente, ez az egy főre jutó mennyiség. A hazai számok, ennél jóval alacsonyabbak, de hogyan lehetne megállítani az emelkedő pazarlást? Hol kellene kezdeni, hogy nem vesszen kárba, ne a kukába kössön ki az életet jelentő drágán előállított élelmiszer? Vendég: Cseh Balázs, Magyar Élelmiszerbarát Egyesület, Aliczki Katalin VM-háttérintézmény  Hallgassa meg!

 

 A teljes adást itt meghallgathatja!

 

Forrás: http://www.mr1-kossuth.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .