fbpx

Második alkalommal rendezik meg az Ökolimpiát

Geoláda keresés, ügyességi feladatok és a szelektív hulladék újrahasznosítása is szerepel a II. AWPE Ökolimpia feladati között. Az Alcoa-Köfém Kft. Keréktermék Gyártó üzletága a GAJA Környezetvédő Egyesülettel és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft-vel közösen szervezett október 4-i, pénteki programról sajtótájékoztatón számolt be Viza Attila környezetvédelmi tanácsnok, Török Attila, a Keréktermék Gyártó üzletág európai üzleti igazgatója, Vincze Attila, a cég informatikai vezetője és Hekeliné Halmos Marianna, a Zentai Úti Általános Iskola igazgatója. 

Második alkalommal rendezik meg október 4-én, pénteken 9 órától az AWPE Ökolimpiát a SóstóTermészetvédelmi Területen, a Zöldtanyán. Az Alcoa-Köfém Kft. Keréktermék Gyártó üzletága által, a GAJA Környezetvédő Egyesülettel és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.-vel közösen szervezett versenyen tíz iskola mintegy 150 diákja vesz részt. Tíz helyszínen kell megoldani a különböző, környezetvédelemmel kapcsolatos feladatokat az alsó tagozatosoknak.

„A hosszú távú fenntarthatóság érdekében a környezet védelme, megóvása elsődleges célunk.  A társadalmi szerepvállalás területén minden évben elég sok energiát fordítunk arra, hogy mindez a környezetvédelemmel vagy gyermekekkel kapcsolatos területen valósuljon meg – mondta el az Ökolimpiát beharangozó sajtótájékoztatón Török Attila, az Alcoa-Köfém Kft. Keréktermék Gyártó üzletág európai üzleti igazgatója. „Ami a Keréktermék Üzletágat érinti büszkén mondhatom el, hogy az elmúlt években dolgozói programmá váltak rendezvényeink, hiszen arról, hogy milyen jellegű tevékenységet végezzünk az év során, a munkavállalóink döntenek.  Jó néhány éve már látogatjuk az iskolákat, ahol a környezettudatos életmóddal ismertetjük meg a gyermekeket. Ennek a programnak akkora volt a sikere, hogy tavaly hat iskola részvételével megszerveztük az Ökolimpiát. A Sóstó Természetvédelmi Területet és a Zöldtanyát azért választottuk helyszínül, mert már korábban, közösségi munka keretében – a Városgondnoksággal és a GAJA Környezetvédő Egyesülettel együtt – közösen kialakítottunk egy pihenőhelyet, egy kiszolgáló kis épületet.– tette hozzá Török Attila.

A tavalyi rendezvénynek olyan jó volt a visszhangja, hogy idén már tíz iskola csapata vesz részt a programban. Viza Attila környezetvédelmi tanácsnok köszönetet mondott a városban működő nagyvállalatnak a verseny szervezéséért, a közösségért végzett munkáért. „Aki Székesfehérváron él, az pontosan tudja, hogy a Köfém minden alkalmat megragad arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás, a tudatos környezetvédelem jegyében olyan programokat szerveznek és hoznak létre komoly felkészültséggel, lelkes munkatársakkal, amelyeket Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nagy örömmel támogat. A pénteki Ökolimpián a közösségi élmény mellett a gyerekek sokat tanulhatnak. Felnőtté válva környezettudatosan élnek majd, és remélhetőleg ilyen szemléletben nevelik gyermekeiket.” – emelte ki Viza Attila.

A versenyről szólva Vincze Attila, az Alcoa-Köfém Kft. Keréktermék Gyártó üzletág informatikai vezetője elmondta, hogy forgószínpadszerűen, tíz állomásból álló pályát alakítanak ki. „ Az iskolákat úgy választottuk ki, hogy dolgozóink között meghirdettünk egy szavazást. A legtöbb szavazattal rendelkező tíz iskola kapott meghívást a versenyre. A versenyen lesznek olyan állomások, ahol ügyességi játékok, foci várja a gyerekeket. Egy következő helyszínen a szelektíven gyűjtött szemetet fogják ügyesen átalakítani hasznos holmikká, játékká. Így próbáljuk színesíteni a játékot. Pontozni fogunk és a végén eredményhirdetés lesz, és sportszer-utalványt osztunk szét a nyertesek között.”

A tavalyi Ökolimpia első és második helyezettje a Zentai Úti Általános Iskola csapatai voltak. A sajtótájékoztatón részt vett Hekeliné Halmos Marianna, a Zentai Úti Általános Iskola igazgatója, aki az elmúlt év tapasztalatait így összegezte: „Nagyon jól szervezett verseny volt. Gyermekközpontú, pörgős és környezetbarát. Köszönet az élményért és a sportszerekért. Az örökös öko-iskola cím birtokosaként az intézményben folyó oktató-nevelő munkát áthatja az a gondolat, hogy kölcsönkaptuk a Földet az utódainktól. Ha a társadalom jó példával jár elől, akkor jó úton haladunk. Fontos, hogy a gyermekeink összhangban éljenek a természettel, óvják, védjék a környezetüket. Ha a természet mellett önmagukkal is harmóniába kerülnek, már elértük a célunkat.”

A II. AWPE Ökolimpia október 4-én, pénteken 9 órakor kezdődik a Zöldtanyán.

Forrás: sajtóközlemény

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .