fbpx

Új kézben a hulladékszállítás

Új kezekbe került a gyergyószentmiklósi háztartási hulladék begyűjtése. A közbeszerzés során az AVE Harghita Kft. nyerte meg a hulladékgazdálkodás jogát, mostantól ők szállítják el a szemetet.

A szemétgyűjtőpontokon új edényeket helyeznek el. Az AVE feliratos kukából szintén AVE feliratos szemetes autó gyűjti össze a háztartási hulladékot. Változtatnak a begyűjtési módon is.

Tóth László
ügyvezető igazgató, AVE Harghita Kft
„Az első napokban elkezdjük kicserélni a gyűjtőkonténereket, a későbbiekben megváltoztatjuk a jelenlegi gyűjtési módozatokat, a tömbházaknál kicseréljük a most ismert gyűjtőpontokat földalatti gyűjtésre, a magánházak minden egyes szerződés mellé biztosítunk egy 120 literes kukát, és azután az ürítése ebből történik.”
A rendszerességben is változás fog bekövetkezni. A tömbházaknál például naponta fogják üríteni a gyűjtőedényeket. Az AVE vezetői sajtótájékoztatójukon elmondták, legnehezebb feladatuknak tekintik megtanítani a lakosságot arra, hogy mi számít háztartási hulladéknak. A szolgáltatás ugyanis csak így működhet gazdaságosan.
Az új szolgáltató szemétszállítási díja magánszemélyeknek havi 5 lej 58 bani, jogi személyeknek pedig köbméterenként 84 lej 22 bani.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.erdely.tv

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .