fbpx

A Parlamentben újra téma volt a hulladékgazdálkodás

MSZP: rossz a hulladékgazdálkodási rendszer

    A kérdések sorát nyitó Tóbiás József (MSZP) azt mondta, hogy rossz, elhibázott és túlságosan drága a hazai hulladékgazdálkodási rendszer. Szavai szerint hiába ígérték be nyáron a rezsicsökkentést, a hatósági díjak növekedése jelentősen költségesebbé tette a közszolgáltatók működését, így egyes tételek akár 40-100 százalékkal növekedhettek.
    Budai Gyula, a vidékfejlesztési tárca államtitkára azt felelte, hogy a korábbi hulladékgazdálkodási elvek a lerakást preferálták, most viszont a hasznosítás került előtérbe. Az új rendszer kialakítása költségekkel jár, de ezek a költségek az idő elteltével arányosan meg fognak térülni – közölte.

MSZP: nem tájékoztatták a lakosságot a pestszentlőrinci illegális szennyvíziszap-lerakásról

  Simon Gábor (MSZP) azt mondta, több mint egy hete lepleződött le az a szennyvízmaffia, amely évek óta a mérgezte Pestszentlőrinc és Pestszentimre talaját. Azóta egyetlen érdemi dolog történt – folytatta -, a főpolgármester menesztette a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. vezetőjét. Elmondta, nem tájékoztatták a környék lakosságát az ügyben, nem vettek mintát a környék fúrt kútjaiból. Azt kérdezte, mióta tudnak a szennyezésről, felelősségre vonják-e a polgármestert.
    Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az ellenzéki politikus a főpolgármesternek fogalmazott meg kérdéseket, nem a minisztériumnak. Beszámolt arról, hogy a környezetvédelmi felügyelőség szeptemberi helyszíni ellenőrzésekor engedély nélkül végzett hulladékleürítési nyomokat talált, ezért a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt feljelentést tett.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .