fbpx

Jól működik a gyűjtőpontos lomtalanítás

A hétvégén Révfaluban folytatódik az a Győrszerte sikeres kihelyezett hulladékudvar-program, amely a lomtalanítást helyettesíti kulturált formában.

A Győr-Szol Zrt. a háztartásokban felhalmozódott lom jellegű hulladékok elhelyezése érdekében gyűjtőpontot üzemeltet október 12-én, szombaton 8–18 óra között a Rónay Jácint u., Szövetség u. találkozásánál lévő ingatlanon (bejárat a Rónay J. u. felől).

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a terület egyik önkormányzati képviselője elmondta, korábban a lomtalanítás nagy felfordulást okozott a lakóutcákban, emiatt ez a szolgáltatás megszűnt. A lakossági igény a lomok elszállítására megmaradt, ezért jött a kihelyezett hulladékudvar ötlete, amely roppant népszerű a lakosság körében, hiszen kulturált módon nyújt lehetőséget a háztartásokban keletkezett lomok leadására.

Fekete Dávid alpolgármester, a városrész másik önkormányzati képviselője hozzátette, a hétvégén a révfalui lakókhoz jön közelebb a hulladékudvar, és nyílik lehetőségük a kidobásra szánt tárgyak elszállítására. Hozzátette, képviselőtársával közösen örömmel látták a belvárosi akció sikerét, reméli a hétvégi révfalui program is hasonlóan eredményes lesz, újvárosi körzetében pedig a jövő év folyamán várható a kihelyezett hulladékudvar szolgáltatás.

Metka Lajos a Győr-Szol Zrt. hulladékkezelési üzletágvezetője kifejtette, a gyűjtőhelyen elhelyezhető elektronikai, fém-, papír-, műanyag hulladék, nyesedék, építési törmelék, csomagolóanyagok, bútorok, berendezési tárgyak stb., a veszélyes hulladéknak számító anyagok kivételével. A hulladék elhelyezéséhez Győr Kártya, lakcímkártya vagy hulladékdíj-számla felmutatása szükséges. Az akció a rendőrség és a közterület-felügyelet kiemelt biztosítása mellett zajlik.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://gyorplusz.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .