fbpx

Természetvédelem és újrahasznosítás a Green-Go Filmfesztiválon

Több mint 30 ország csaknem 150 természetvédelmi témájú kisfilmjével, többszörösen díjazott egészestés környezetvédelmi produkcióval, tartalmas beszélgetésekkel és ismeretterjesztő játékokkal, valamint fenntartható dizájnvásárral várja szombaton a Green-Go Filmfesztivál és családi nap a közönséget a fővárosi Central Passage-on.

    A szervezők célja, hogy a fesztiválon bemutatott filmekkel és a különböző programokkal ráirányítsák a figyelmet az egészséges ivóvíz fontosságára, a hulladék okozta problémákra és a környezetvédelemre – tudatta az MTI-vel közleményében az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség. 
    A fenntartható vízgazdálkodást, hulladékkezelést, a biológiai sokszínűség megőrzését feldolgozó magyar és külföldi filmek mellett több száz alkotó kisfilmjét is vetítik. A program szorosan kapcsolódik a héten lezajlott Budapesti Víz Világtalálkozóhoz, hiszen az éltető víz a fesztivál egyik kiemelt témája.
    A környezettudatosság iránt érdeklődők nyílt fórumon szakértőkkel vitathatják meg a természetvédelem aktuális kihívásait és a jövőt meghatározó lehetőségeket.
    A családi napon lesz fair trade piac, a biológiai sokféleségről szóló kvízek és totók, memóriajátékok, hulladékból készített termékek kiállítása és alkotóműhelye, cigarettacsikkekből készült termékek bemutatója is.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .