fbpx

Az újrahasznosítható hulladékok 6,3%-át gyűjtik szelektíven Romániában

Romániában városi környezetben az újrahasznosítható hulladékoknak csupán 6,3%-át gyűjtik szelektíven derül ki az Eco-Rom Ambalaje felméréséből. A lakosság által termelt szemét közel 40%-át lehetne nyersanyagként használni, írják.

Egy átlagos városi lakos évente 346 kiló hulladékot “termel”, míg a falusiaknál ez csupán 95 kiló. Városon a keletkező hulladék 39, míg falun 52%-át lehetne újrahasznosítani, ezek felét a csomagolóanyagok teszik ki.

A városi szeméttelepekre kerül a szemét közel 96%-a. A lakosok leginkább a papír, műanyag és üveghulladékot tekintik újrahasznosíthatónak.

10 évvel ezelőtt mindenfajta csomagolóanyag a szeméttelepekre került, jelenleg ezek 7,5%-át a különgyűjtő konténerekbe dobják.

Jelenleg közel 9 millió romániai személynek van hozzáférése a vállalat által biztosított szelektív hulladékgyűjtési rendszerhez. Az Eco-Romnak a helyi hulladékgazdálkodási vállalatokkal együttműködve 450 településen vannak kihelyezett konténerei.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://think.transindex.ro

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .