fbpx

Gondok a díjfizetéssel Veszprémben

Több mint háromszázmillió forint távhő-díjjal tartoznak a veszprémiek az önkormányzati Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-nek (VKSZ Zrt.), amely ezért a szolgáltatás felfüggesztését helyezte kilátásba.

    Erről pénteken tartott sajtótájékoztatót Göttlinger László, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója. Az MTI-nek elmondta, hogy a használati melegvíz-szolgáltatási díjból az elmúlt három évben folyamatosan emelkedett a cég kintlevősége: 2011-ben 220, 2012-ben 271, míg 2013. augusztusáig 317 millió forinttal tartoztak az ügyfelek.     A VKSZ Zrt. ezért a legnagyobb hátralékot felhalmozókat ajánlott levélben értesíti arról, hogy ha öt napon belül nem rendezik tartozásukat, a tartozást átadják egy követeléskezelő társaságnak, amely jogosult a zrt. nevében a szolgáltatást felfüggeszteni és a felhasználói tulajdonban lévő helyiségben felszerelt melegvíz-órát leszereltetni – tájékoztatott Göttlinger László.     Hozzátette: a szolgáltatás felfüggesztésével és újraindításával járó plusz költségeket az adósnak kell fizetnie. A vezérigazgató megjegyezte: ezen az állapoton a rezsicsökkentés biztosan segít, de ezt a hatást egyelőre nem érzékeli a szolgáltató.     Az MTI kérdésére elmondta azt is, hogy hulladékszállítási díjból szintén jelentős kintlevősége van a zrt.-nek: a pontos összegzéseken még dolgoznak, de a ki nem fizetett hulladékszállítási számlák összege meghaladja a százmillió forintot.     A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a zrt.-nél november elsejétől lehetőség lesz elektronikus úton rendezni a hőszolgáltatási, hulladékszállítási és  a vízdíjat. Részleteket awww.vkszrt.hu honlapon lehet olvasni. 

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .