fbpx

Jövő nyáron indul a cséri hulladéklerakó próbaüzeme

Jövő nyáron indulhat a Sopronhoz közeli Csér hulladéklerakójának próbaüzeme; a létesítményben 39 közeli település ellátásra alkalmas a következő negyedszázadban.

    A létesítmény üzemeltetésére létrehozott önkormányzati társulás tájékoztatása szerint a telep mintegy 60 százalékos készültségben van; állnak már a három méter mély lerakó szemek, amelyek összesen 30 ezer köbméter hulladék befogadására képesek. Ahogy a hulladék mennyisége eléri a támfalak magasságát, úgy emelik majd az oldalfalak magasságát.
    Csérre csak a különválogatott, lebomló, nem veszélyes anyagok kerülnek. A rendszer hatékonyságát tovább növeli a szelektívhulladékgyűjtés, valamint az, hogy a kommunális hulladékot a soproni és a fertőendrédi válogatóban tovább szelektálják – áll a közleményben.
    A munkálatok keretét adó, 6,3 milliárdos térségi hulladékgazdálkodási program idén februári indulásakor elhangzott: a cséri beruházás költsége mintegy 3,5 milliárd forint.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .