fbpx

Szánalmas hazugság a rezsicsökkentés

Bár már szerepelt nálunk szemétszállításos történet, nem kapott elég hangsúlyt, hogy a nyáron államosított iparág azonnal pusztulásnak indult, amint a lopásra szakosodott magyar állam betette a rothadó enyves mancsát. Az új állami rendszerben természetesen több lett a szemétszállítás díja, mint amikor szakmabeli külföldi cég cégezte ezt a tevékenységet, cserébe drasztikusan esett a minőség:

Már egy ideje sejtem, hogy a rezsicsökkentés csak kamu, valahogy nem érzem a zsebemben maradt pénzeket. A szemétszállításnál viszont feketén-fehéren látszik az átverés. (A gáz, víz, minden más az ugye fogasztástól is függ, az egységárak is változnak, egy csomó plussz díj, stb. sokkal nehezebb látni a valós különbséget.)

Korábban az ASA (talán spanyol tulajdon) vitte itt Taskonyban a szemetet, napra pontosan, szelektívért házhoz jöttek, zöldet is elvitték a megjelölt napokon. Nekünk a szokásosnál (120L) nagyobb kukánk van (240L) ennek negyedéves díja (a csekk a II. negyedévi, júliusban, kicsit késve fizettük) 12.132,- volt. A számlát nem kotortam elő, valahol megvan, ha kell a hitelességhez, kérlek írj.

Július 1-el a (bizonyára magyar) Vertikál vette át a szemétszállítást. Még októberben sem sikerült a megjelölt napon elvinniük a zöldhulladékot, 2-3 napppal az általuk kiadott dátum után telefonáltam, azt a választ kaptam, hogy nem volt elég a kapacitás, erre nem számítottak, képzeljem, volt aki 20 zsák (!) zöldhulladékot kitett a kapuja elé. (A településen néhány kivételtől eltekintve csak kertes házak vannak, általában legalább 500 nm telekkel, nem tudom, mire számítottak.)

De hát oké az új szolgáltatónak bele kell rázódnia a dolgokba, talán jövő tavasszra be tudják lőni a kapacitást. Na de most, hogy megkaptam az első 3 hónapot magába foglaló számlát (az előző 3 hónap havonta jött, nem tűnt fel a dolog) elborultam, amikor megláttam az összeget: 12.939,- ft. 807 forinttal több, mint az első két negyedévben a negyedéves díj. Még ezt is elfogadom, ha ennyi, hát ennyi.

De kit néznek hülyének, amikor ráírják, hogy bár többet fizetek, mint az előző szolgáltatónál, még spóroltam 3863,- forintot!!!! Év végére bizonyára ennek dupláját, 7726,- forintot „spórolok” majd. Szóval a szépen (törvény szerrint) színnel kiemelt sávba beleírt összeg csak fiktív, csak papíron létezik, a zsebedben nem biztos, hogy több marad, sőt…

üdv
Elvira

 A bejegyzés eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://homar.blog.hu

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .