fbpx

Hulladék-kérdés Kazincbarcikán

Hulladékkezelés, keresik a megoldást

Települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatási rendelet megalkotását több óráig tárgyalták a képviselők. A rendelet megalkotása azért volt szükség, mert 2013. január elsejével hatályos hulladékról szóló törvény jelentősen megváltoztatta a hulladékgazdálkodási szabályokat. Kazincbarcikán – és a környező településeken is – az Északmagyarországi Hulladékkezelő (ÉHG) Zrt végzi hulladékkezeléssel kapcsolatos feladatokat, amit a megnövekedett terhek miatt korábbi formájában nem tud ellátni.
A cég november 16-tól felfüggesztette a „zöldzsákos házhozmenő” szelektív hulladékgyűjtési szolgáltatást.
Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere elmondta, hogy a rendeletalkotás egyik lényeges eleme a szelektív hulladékgyűjtés, az ahhoz kapcsolódó feladatellátás, illetve a megváltozott környezet. Továbbra is csak ott égethető el a zöld hulladék ahol nincs szervezett szemétszállítás.
Negrutz Ágoston, a Fidesz frakcióvezetője sajnálja, hogy a ÉHG Zrt nem tudja tovább működtetni a szelektív hulladék begyűjtését. Mint mondta nehéz volt rávenni a polgárokat, most pedig leromboljuk a mindazt az eredményt ami e téren elérünk, ezért kéri polgármester urat, hogy közösen találjanak valami megoldást – a nem csak Barcikát érintő problémára –, a környező települések polgármestereivel együttműködve.
A képviselők megállapodtak, hogy a decemberi ülésen újra napirendre veszik a témát.

Forrás: http://www.kazincbarcika.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .