fbpx

Példás szorgalommal vettek részt a középiskolások az őszi zöld hulladék gyűjtésben

Sikeresen zárult a három napos Nagy Soproni Falevélgyűjtés akció. A középiskolás diákok naponta mintegy harminc köbméter zöld hulladékot, valamint jelentős mennyiségű szervetlen hulladékot gyűjtöttek be a város és környéke közterületeiről. Többek között a Lőverekben, a Jereván lakótelepen, Balfon, és a Szent István parkban is serénykedtek a fiatalok.

Hétfőn a KRESZ Parkban indult a Nagy Soproni Falevélgyűjtés. Ezen a helyszínen közel 60 diák gyűjtötte a zöld hulladékot iskolai közösségi szolgálat keretében a Sopron Holding Zrt. szakmai koordinálásával. Bár az állandó szél, és a folyamatosan újra hulló falevelek ezen a helyen nem könnyítették meg a tanulók dolgát, a munka végeztével készült felvételeinken mégis jól látható a különbség. A holding szakemberei szerint a több napos és helyszínes akcióban példás szorgalommal vettek részt a diákok. A középiskolások a város nagy zöldterülettel rendelkező intézményeinél például a Soproni Gyógyközpont telephelyein is dolgoztak. Bár az őszi avarszedésből a tanulók is kivették részüket, azonban a szakembereknek és a lakosságnak ez a munka, ebben az időszakban állandó elfoglaltságot jelent.
A falevélszedési akcióra a Sopron Segít Közalapítvány szervezésében érkeztek a diákok. Három nap alatt 7 középiskolából összesen mintegy 350 tanuló dolgozott a délutáni órákban. A csapatok kiegészültek a máltai szeretetszolgálat fiataljaival, egyetemistákkal és önkéntes magánszemélyekkel.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.regio1.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .