fbpx

1,4 milliárd hányódik egy szeméttelepen

A walesi James Howells még 2009-ben gyűjtött össze 7500 Bitcoint. Ez akkor alig ért valamint, ma viszont négymillió fontnál is többet kaphatna ennyi netes pénzért. A gond csak az, hogy a merevlemezt, amin tárolta a Bitcoinokat egy takarítás során véletlenül kidobta – írja a Guardian.

James Howells nemrég nagytakarítást tartott az íróasztalán. Az egyik fiókban megtalálta régi merevlemezét, majd azzal a lendülettel ki is dobta a szemétbe. A napokban viszont rájött, hogy a merevlemezen volt egy digitális pénztárca-fájl, abban pedig 7500 Bitcoin. Ezt a summát Howells még 2009-ben bányászta össze, ekkor azonban szinte semmit nem ért az internetes pénz. Hamar fel is hagyott a bányászattal, mert barátnője panaszkodott, hogy túl hangos és forró a laptop, amit erre használt, ráadásul egyik nap véletlenül még limonádét is öntött a gépre. (Bitcoin-bányászat során a számítógép nagyon bonyolult műveleteket végez. Ma már egyszerű számítógéppel nem is lehet Bitcoinokat kinyerni, de 2009-ben még könnyebb volt a bányászat.)

Howells ezután szétszerelte a laptopot, a használható részeket eladta, a többit kidobta. Egyedül a merevlemezt tartotta meg. Az elmúlt három évben teljesen megfeledkezett róla, hogy fiókjában komoly vagyon gyarapodik: az utóbbi napokban lépte át a Bitcoin árfolyama az 1000 dollárt. A walesi férfinek egy, a netes pénzről szóló hír miatt jutottak eszébe Bitcoinjai, de ekkor már késő volt: a merevlemez ugyanis már a szeméttelepen feküdt valahol.

Howells azt mondta a Guardiannak, hogy amikor előadta történetét a házához járó kukásoknak, azok még a Newport városa közelében lévő Docksway szeméttelepre is elvitték, de nem találták meg a merevlemezt. Az a terület a szeméttelepen, ahová a hulladékot mostanában öntik a kukásautók, nagyjából egy futballpályányi méretű, és a telep alkalmazottai szerint – figyelembe véve, hogy napokkal ezelőtt került Howells szokatlanul értékes szemete a telepre – már akár több méter mélyen is lehet a mesés vagyon.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://alfahir.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .