fbpx

Mi lesz?, ki viszi el a szelektív hulladékot?

Nyílt levél formájába tudatta a ÉHG Északmagyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt., hogy Kazincbarcika városába és környékén hétfőtől megszüntette a szelektív hulladékgyűjtést a családi házas övezetekben.

A Barcika Press újságban jelent meg az az egész oldalas nyílt levél, ahol a ÉHG Északmagyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt. elnök-vezérigazgatója közli Kazincbarcika polgármesterével és a nyilvánossággal, hogy november 16-a után felfüggeszti az úgynevezett „zöldzsákos” házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő szolgáltatását.

Minderre azért van szükség – olvasható a levélben -, mert a kormány bevezette a felügyeleti díjat, a hulladék-lerakási járulékot, az elektronikus útdíjat, majd aztán arezsicsökkentést. Az intézkedés nélkül pedig veszélybe került volna az alapszolgáltatás, és hogy azt tudják folytatni kényszerült a cég a szolgáltatások körének csökkentére.

A nemrégiben telepített és üzemeltetett gyűjtőszigetekről december 31-ig továbbra is elszállítják a szelektív hulladékot.

A hulladékgazdálkodásban Európában és a világon egyre fontosabb szerepet betöltő szelektív hulladékgyűjtés és az abból visszanyert alapanyag környezetvédelmi szempontból nagyon fontos. A hulladékhegyek csökkentésének egyik lehetősége a szelektív hulladékgyűjtés, mely többek között a számunkra már feleslegessé, használhatatlanná vált hulladékoktól segít bennünket környezetbarát módon megválni.

Ma még hazánkban nagy mennyiségű hasznosítható anyag kerül a kukákba, melyek jobb helyen lennének a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, mert így biztosított a hasznosításuk.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.opont.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .