fbpx

Terítéken a hulladék Mórahalmon

Közmeghallgatást tartott csütörtök este Mórahalom polgármestere, Nógrádi Zoltán az Aranyszöm Rendezvényházban. 

A kommunális hulladék elszállításával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az kizárólag a Móraép Kft logójával ellátott „kommunális hulladék” feliratú fehér zsákban helyezhető el. Kiemelte, hogy Magyarország minden egyes településén ingatlanra vetik ki a hulladékszállítási díjat, kivéve Mórahalmon, ahol a háztartásban élők száma szerint határozzák meg. Ha nem történik magasabb fokú hulladékválogatás, akkor ezt veszélyeztetik a lakosok, figyelmeztetett.

A szelektív hulladékgyűjtés gyakori problémája hogy a műanyag, az üveg, a papír és a fém közé egyre több oda nem illő (háztartási, ipari) hulladék kerül. A nem megfelelő gyűjtés többletköltséget eredményez a cégnek, mivel ezen kevert hulladék nem újrahasznosítható, így végleges lerakóba kerül. A város lakosságának közös érdeke a szelektív hulladékgyűjtés, emelte ki.

A jövőben a kommunális hulladék illegális lerakására büntetést fog maga után vonni, akár 150 ezer forintig terjedő bírság is kiszabható lesz.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.monitorpress.eu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .