fbpx

Esti mese helyett Hulladék históriák

Egy tüneményesen aranyos, kedves, humoros és nagyon szerethető könyről van szó, amit Bálint Mariann írt és illusztrált. Tudjátok,  hogy nem mutatunk olyat, amit mi magunk nem imádunk, így természetesen mi is olvassuk, forgatgatjuk. Felnőttként is mondott újat. Hogy mit?

hulladek_historiak.jpg

Nem is kérdés, hogy a szelektív hulladékgyűjtés az egyik alapja annak, hogy óvjuk-védjük kicsiny Földünket, így a gyerekeknél is kezdhetjük annak példamutatásával… így neki már teljesen természetes lesz.

A könyv (ami egyébként 100% újrahasznosított papír természetesen) szenzációs módon tanít minket arra, hogy ne szemeteljünk, hogy mindent szelektíven gyűjtsünk és hogy hogyan hasznosítsunk újra adott dolgokat.

Kedves manók (ők a klímanók :D) mutatják be, hogy mi történik a hulladékkal, miután mi kidobjuk őket, hogy mi az, amit egy-egy hulladékgyűjtőbe beledobhatunk és mi az, amit nem.

Tudtad pl., hogy a fogkefét nem dobhatod a műanyag gyűjtőbe? (Én nem.)

muanyag_szelektiv.jpg
Nekem két nagy kedvencem Pille Panni (természetesen ő a műanyag hulladékokért felel :)) és Fém Frici, a bátor kalandor.

pille_panni_fem_frici.jpgA könyvben megismerhetjük őket is alaposan, mindenkinek van egy saját története és mindegyik tényleg nagyon kedves. Nemcsak a gyerekek fogják élvezni (én pl. abszolút önálló felnőttként, egyedül olvastam végig nagy örömmel :)), hanem a felnőttek is találnak benne hasznos infókat.

Pl. a komposztálásról.

komposzt.jpgMindezt nagyon aranyos stílusban.

Érdemes a könyv és Mariann blogján is körülnézni.

A könyvet pedig itt tudjátok megrendelni. >>>

És persze, mókus sem hiányozhat a könyvből. 😀

mokus.jpgMindig van valami extra, amivel pluszban kedveskedik Mariann a blog olvasóinak. Most pl. az ünnepekre való tekintettel egy tüneményesen aranyos háttérképet tölthetünk le, amin Hó Lala látható.

ho_lalo.jpgPersze vele is találkozhattok a könyvben is, és megtudhatjátok, hogy került a hógömbbe. 😀

Hulladék Históriák fb-oldalukon is játékra hívja rajongóit, úgyhogy érdemes csatlakoznod, hátha onnan is szerezhetsz még karácsonyi ajándékot akár! 😉

A bejegyzés eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://sporolok.blog.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .