fbpx

Újabb CSR elismerés a soproni hulladékgazdálkodóknak

A vállalatok társadalmi szerepvállalása (angol rövidítése: CSR) logikus és követendő lehetőség, ami erősíti a kapcsolatot a közösségek tagjai között. Bármely cég, a környezetért mutatott etikus hozzáállásával, közösséget tud formálni és utat tud mutatni az ésszerű, normális mindennapok megvalósításához.

Ebben az évben, a KÖVET Egyesület által alapított CSR díj átvétele után, az elmúlt napokban ismét elismerést kapott az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. A 2008-ban létrehozott Magyar Üzleti Felelősség Díjára – a CSR Hungary Díjra – eddig több mint 100 cég pályázott, közülük tűnt ki az STKH mint Felelős KKV különdíjra érdemes szolgáltató. Pályázatukban egy hulladékos cégtől szokatlan megoldást mutattak be, ugyanis a környezet iránti elkötelezettségüket azzal erősítik, hogy a székhelyül szolgáló Sopronban egy környezetbarát tisztítószereket, kozmetikumokat, játékokat és a háztartási hulladékgyűjtéshez használható termékeket árusító üzletet működtetnek. Az üzlet előtti területen havonta egy alkalommal olyan rendezvényt szerveznek, ahol a környékbeli őstermelők, kézművesek, iskolák, kiskereskedők térítésmentesen árusíthatják-népszerűsíthetik portékáikat. A Zöld Állomás üzlet és a Natura piac rövid idő alatt egy aktív közösség központjává vált. Árus és vevő, igény és megoldás egy csapásra közel kerülhet egymáshoz, ezáltal erősítve a helyi közösség önfenntartását – a rendezvény utáni hétköznapokon is. A programon mindig jelen van maga a hulladék is, információkkal, játékokkal, szemléltető eszközökkel mutatja be a cég, hogy mit is jelent a mindannyiunk számára nélkülözhetetlen, jól szervezett hulladékkezelés.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://okosnet.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .