fbpx

Jobbik: a rezsicsökkentés csak kampányüzenet

 A munkahelyteremtésről, a rezsicsökkentésről és a nyerőgépek üzemeltetésének lehetőségéről is szó volt az interpellációk sorában, az Országgyűlés hétfői ülésén. 

Kepli Lajos (Jobbik) a rezsicsökkentéssel kapcsolatban közölte: az szimpla kampányüzenetté züllött, amelynek fenntarthatósága kétséges, mivel a cégek áthárítják veszteségeiket. Példát hozott olyan, a hulladékszállítás felfüggesztésével fenyegető cégre, amelynek veszteségeit az önkormányzat téríti meg. Hol az önkormányzatokra, hol a lakosságra hárítják át a csökkentést – jelentette ki. 

    Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára a hulladékgazdálkodás szabályairól szóló törvénnyel kapcsolatban azt mondta: a közszolgáltató köteles az új szolgáltató kiválasztásáig, de legfeljebb fél évig ellátni tevékenységét. Ha az önkormányzat ezt követően sem tudja biztosítani az ellátást, akkor erről a helyhatóságnak haladéktalanul tájékoztatni kell a kijelölt állami szervet. A lakossági díj mértéke nem lehet több a rezsicsökkentés keretében megállapított díj – szögezte le. 

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .