fbpx

8760 fa életét mentették meg a Csongrád megyei gyerekek

Másfél évtizede zajlik a szelektív hulladékgyűjtés Szegeden, melyet a A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. gyűjtőakciója is népszerűsíteni kíván a gyerekek között. 100 intézmény gyermekei közel 730 tonna papír hulladékot és 18 tonna PET-palackot szedtek össze.

Szokásos őszi hulladékgyűjtő akciójában hirdetett győzteseket szerda délután a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. – a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft-vel közösen meghirdetett környezettudatos akciójuk során ismét a szeged környéki óvodások és iskolások segítségét kérték. Közel száz intézmény gyermekei gyűjtögettek szorgosan újrahasznosítható papírt és PET műanyag palackot, melyek közül a legsikeresebbeket pénzjutalommal honorálták.

“Tizenöt éve indítottuk útjára társaságunknál a szelektív hulladékgyűjtést annak szellemében, hogy fenntartható módon őrizzük meg a város szépségét, tisztaságát. Talán ennek, és az újrahasznosítás népszerűsítését célzó kampányainknak is köszönhető, hogy Szegeden kimagasló arányú a szelektíven gyűjtött hulladék” – hangsúlyozta Makrai László. A környezetgazdálkodási kft. ügyvezetője ehhez azért hozzátette: a cégnek semmi hasznot nem termel, sőt plusz munkát és kiadást jelent a szelektív gyűjtés, azonban alapfilozófiájuk része a fenntarthatóság. Tavaszi, valamint őszi papír és PET-palack gyűjtő akciójukkal a fiatalabb korosztályt szeretnék megszólítani, akik felnőve sokkal közelebb érzik majd magukhoz a környezetvédelmet – ráadásul szüleikre is nagy hatással lehetnek ezen a téren. Ugyan az országos átlagnál magasabb Szegeden a szelektív hulladékgyűjtési arány, még így is a városban élők közel 90%-a nem él ezzel a lehetőséggel az ügyvezető szerint.

kht07_gs

Több mint száz intézmény vett részt az idei évi gyűjtésben, melynek során megközelítőleg 730 tonna papír hulladék és 18 tonna PET műanyag palack gyűlt össze – ekkora mennyiségű papír 8760 darab fa kivágásával készíthető el. A begyűjtött mennyiség szerint minden résztvevő intézmény megkapta a jól megérdemelt jutalmát forintban, emellett az első három helyezett intézmények külön nyereményben részesülhettek.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://szegedma.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .