fbpx

Az ünnepi pazarlás visszafogására szólít fel a brit kormány

A brit kormány hétfőn arra szólította fel Nagy-Britannia lakóit, hogy ne pazaroljanak még többet karácsonykor, és igyekezzenek minél több hulladékot újrahasznosítani.

„Ezen a karácsonyon Nagy-Britannia több millió tonna szemetet fog termelni, de nem kell, hogy az a szeméttelepen végezze.” – mondta Dan Rogerson hulladékügyi államtitkár.

„Az újrahasznosítás az erőforrások megóvásának egyik egyszerű módja. Most könnyebb, mint valaha kivenni a magunk részét az ünnepek alatt, hogy tegyünk valamit a környezetért.” – mondta.

Csak Nagy-Britanniában annyi csomagolópapírt dobnak ki, amennyi a Holdig is elérne, érzékeltette a mértéket a Hulladék és Erőforrások Akcióprogram (WRAP).

A WRAP jelentése szerint a brit családok közel napi egy étkezésnyi ételt pazarolnak el, halból és húsból pedig évi 86 millió csirkének megfelelő mennyiség végzi a kukában. A leginkább elpazarolt élelmiszerek között találjuk a kenyeret, a burgonyát és a tejet. Naponta 24 millió szelet kenyeret, 5,8 millió burgonyát és 5,9 millió pohár tejet pazarolnak el Nagy-Britanniában, de még a cukrász és péksütemények is bekerültek a tíz leggyakrabban kidobott élelmiszer közé.

Forrás: http://hungarian.cri.cn

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .