fbpx

Hulladéklerakókat rekultiválnak Borsodban és Szabolcsban

Tizenegy borsodi és szabolcsi település egykori szeméttelepét rekultiválja csaknem egymilliárd forintból az Észak-Kelet Magyarországi Hulladék Rekultivációs Önkormányzati Társulás, a munkával várhatóan ez év nyarán végez.

 

A társulás arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a “Települési szilárdhulladék-lerakókat érintő rekultivációs programok kiterjesztése” című projekt keretében kilenc kistérség – a miskolci, a tiszaújvárosi, a mezőcsáti, a szikszói, az ózdi, a bodrogközi, a mezőkövesdi, a nyírbátori és a vásárosnaményi – tizenegy településének hulladéklerakóját rekultiválják.

A projekt keretében nyolc település hulladéklerakóját úgynevezett rostálásos eljárással felszámolják, míg 3 településen a hulladéklerakókat bezárják, ugyanakkor a biológiai rekultivációt is végrehajtják, amelynek célja a tartós és tájba illeszkedő zöldfelület kialakítása füvesítéssel és cserjék ültetésével.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .