fbpx

Új hulladékgazdálkodási cég Miskolcon is

Új cég, a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató (MiReHuKöz) Nonprofit Kft. szállítja Miskolcon a szemetet 2014-től. A szelektív hulladékgyűjtés, lomtalanítás, karácsonyfagyűjtés és a hulladékudvarok díjmentes használata a jövőben is a lakosság rendelkezésére áll.

ave-kukasauto-120110ml_01.jpg

A gyűjtési napok nem változnak, viszont az év eleji átállás során előfordulhatnak csúszások a szemétszállításban. Megkezdte működését az új, miskolci központú hulladékszállító cég. A MiReHuKöz Nonprofit Kft.-t a város és 36 környező település még tavaly alapította, azért, mert a hulladéktörvény értelmében januártól csak olyan nonprofit szervezetek végezhetnek hulladékgazdálkodási közszolgáltatást, amelyek rendelkeznek a szükséges minősítéssel, és szerződést kötöttek a települési önkormányzatokkal. Az új cég ígérete szerint a lakosok semmit nem éreznek majd a változásból.

Az ötmilliós törzstőkéjű társaságban tulajdonlása többségében Miskolc (72%) és a többi település (28%).

Az új önkormányzati szolgáltató megjelenésével a szolgáltatás színvonala nem fog változni, a lakosság számára jelenleg is elérhető szolgáltatások (szelektív hulladékgyűjtés, lomtalanítás, karácsonyfagyűjtés, hulladékudvarok díjmentes használata) a jövő évben is megmaradnak – ezt ígéri a MiReHuKöz Kft., Miskolc új szemétszállítási cége honlapján.

A cég honlapján azt olvashatjuk: „Miskolc városában a gyűjtési napok nem változnak, viszont az év eleji átállás során előfordulhatnak csúszások, eltérések a jelenlegi gyűjtési rendhez viszonyítva, melyeket a MiReHuKöz Nonprofit Kft. minden esetben orvosolni fog, de ehhez kérik a tisztelt lakosság megértését, türelmét is.”

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: http://www.minap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .