fbpx

SIÓKOM: Az ismert név újra a hulladékpiacon

A SIÓKOM Nonprofit Kft. Siófok hulladékszállítási közszolgáltatója január 1-jétől az AVE Zöldfok Zrt. helyett. Mindez a szemétszállítást nem befolyásolja, a hulladékot továbbra is a megszokott napokon és gyakorisággal szállítják el.

A siófoki önkormányzat és a Dél-balatoni Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tulajdonában álló SIÓKOM Nonprofit Kft. január 1-jén zökkenőmentesen kezdte meg tevékenységét. A céget a város az elmúlt évben azért hozta létre, mert a Hulladékgazdálkodási törvény szerint januártól csak többségi állami, vagy hazai önkormányzati tulajdonú, nonprofit szervezet végezheti a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást. A SIÓKOM azóta megkapta az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség minősítését, és a közszolgáltatás elvégzéséhez szükséges engedélyt is, vagyis minden feltételnek megfelel ahhoz, hogy elszállítsa a lakosságnál valamint a közületeknél keletkező hulladékot.

A társaság Siófok mellett további 25 településen végzi a hulladékszállítást. (Ádánd, Balatonkenese-akarattya, Balatonendréd, Balatonfőkajár, Balatonföldvár, Balatonőszöd, Balatonszárszó, Balatonvilágos, Bálványos, Csajág, Enying, Kereki, Kötcse, Küngös, Nagyberény, Nagycsepely, Nyim, Pusztaszemes, Ságvár, Siófok, Siójut, Som, Szántód, Szólád, Teleki, Zamárdi)

A lakosság számára az említett változások csak csekély mértékben érzékelhetők, kizárólag az ügyfélszolgálat helye változott, valamint az, hogy számlákat idén már a SIÓKOM küldi ki.

A hulladékelszállítás rendje a megszokottak szerint alakul az elkövetkezőkben is, a háztartásokban keletkező vegyesen és szelektíven gyűjtött szemetet mostantól is a helyi rendeletben meghatározottak szerint szállítják el az autók. Ennek értelmében a lakóingatlanoknál a három nyári hónap kivételével heti egyszer ürítik a kukákat, míg júniusban, júliusban és augusztusban hetente két alkalommal. Az üdülőingatlanok esetén a használati szezon április 1. és október 31. közötti 7 hónap időtartam, a hulladékszállítás is erre az időszakra vonatkozik.  Áprilisban, májusban valamint szeptemberben és októberben hetente egyszer, míg a három nyári hónapban heti kétszer viszi el a szemetet a szolgáltató.

A SIÓKOM Kft. a szolgáltatást azokkal önkormányzati tulajdonú gépekkel folytatja, amelyeket korábban az Európai Uniós ISPA projekten keresztül szereztek be. A műszaki szolgáltatásokat konzorciumi szerződés keretében az AVE-Zöldfok Zrt. végzi, vagyis az ingatlanok előtt továbbra is a már ismert kukásautókkal találkozhat a lakosság. Ezek a járművek jönnek házhoz az elkövetkezőkben is a szelektíven gyűjtött, zsákolt szemétért szezonon kívül kétheti gyakorisággal (minden páratlan hét szerdáján, így az első szállítási nap január 1. volt), míg júniustól augusztusig hetente. A zöldhulladék elvitele is változatlanul történik, április 1. és december 1. között heti egy alkalommal.

A hulladékgazdálkodási szolgáltatás ára 2014-ben változatlan marad, a gyűjtőedényekre ragasztható, érvényességi matricák a februárban készülő, első negyedéves díjakat tartalmazó számlákkal együtt jutnak el a fogyasztókhoz. Kérdések, észrevételek esetén a SIÓKOM Nonprofit Kft. a Hock János köz 2. második emeletén található ügyfélszolgálatát kell felkeresni. Az iroda a 84/503-200-as telefonszámon vagy a siokom@siofok.hu címen érhető el.

Lomot a hulladékudvarba, ágakat a fatelepre vihetnek ingyen

A siófoki hulladékudvarban továbbra is éven át adhatók le a háztartásokban feleslegessé vált holmik, a szelektíven gyűjtött műanyag, papír, fém illetve üveg, a háztartási étolaj vagy zsír korlátlan mennyiségben. Korlátozottan akár veszélyes hulladék is leadható az udvarban, ahol átveszik többek között a kukákba nem férő, nagyméretű tárgyakat, megunt bútorokat, leselejtezett elektromos berendezéseket is. Aki még nem járt volna ott, a hulladékudvart a Bajcsy Zsilinszky utcai körforgalom után, csempekereskedéssel szemben nyíló bekötőúton keresztül közelítheti meg.

Ahogy a felhalmozódó lomtól, úgy a kertrendezés során összegyűlő fás szárú, lomb nélküli ágaktól, gallyaktól is könnyen megszabadulhatnak a városlakók és az üdülőtulajdonosok. Az Ipartelepen található, Kézműves utcai fatelepen továbbra is korlátlanul és ingyenesen lehet leadni a zöldhulladékot hétköznapokon 8 és 16 óra között.

Forrás: http://www.sioport.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .