fbpx

Gondok a szemétszállítással

Óriási nehézséget jelent a szemétszállítás az önkormányzatoknak – hangozz el az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján. A párt megyei elnöke „szemét-ügynek” nevezi a folyamatot.

Ötszáz olyan település kezdte úgy az évet, hogy nem tudták, miképp tudják megoldani a szemétszállítást és ez nehézséget jelent számos önkormányzatnak, hiszen a csőd szélére került számos lakossági hulladékelszállítással foglalkozó cég – mondta Iváncsik Imre, az MSZP megyei elnöke. Tavaly Martfűn is hasonló eset következett be, mikor a lejárt a szolgáltató szerződése, így nem szállította el a szemetet, majd ideiglenesen a katasztrófavédelem intézkedett a szemét elszállításáért, ezért a Remondist jelölték meg, mint ideiglenes elszállítót. Martfű mellett még 70 településen kellett beavatkoznia a katasztrófavédelemnek, hiszen ez nem egyedi példa volt. Emellett Iváncsik Imre megjegyezte, hogy decemberben a Remondist felvásárolta az állam. A kormány hulladékgazdálkodással kapcsolatos törvénye már megvan, de hiányzik a végrehajtása – tette hozzá Iváncsik Imre.

Forrás: http://szolnokinaplo.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .