fbpx

A rezsiharc ellenére nem lett olcsóbb a hulladékszállítás?

Olvasónk a rezsicsökkentés ellenére többet fizet a hulladék elszállításáért Szombathelyen. Bizonyítékot is hozott. De hogy lehet ez?

A napokban állított be egy olvasónk szerkesztőségünkbe, és minden különösebb kommentár nélkül két számlát mutatott. Azokon is két adatra hívta fel a figyelmünket.

Szemétszállítás számla

Tavaly decemberben a hulladékszállításért 980 forintot kellett fizetnie, az idén januárra 1062 forintot számláztak ki neki. A rezsicsökkentés ellenére.

Szemétszállítás számla

Szombathelyen egyébként érdekesen alakult a hulladékszállítás ügye. Hosszú éveken át a SZOVA Zrt. egyik üzemegysége intézte ezt, aztán jött a rezsicsökkentés és egy jogszabály. Utóbbi alapján a lakossági hulladék elszállítását és kezelését nonprofit alapon működő cég végezheti.

Nem volt mit tenni, a városi közgyűlés tavaly decemberben megalapította a Szomhull Nonprofit Kft.-t erre a feladatra. Ám a Kft.-nek nincsenek erre eszközei, így továbbra is a SZOVA gyűjti és kezeli a hulladékot, a Szomhull Kft. csupán adminisztrál, és megbízza ezzel a városi vagyonhasznosító céget.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.nyugat.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .