fbpx

Ejtették a vádakat a kukabúvárkodó britek ellen

Ejtette a vádakat a brit ügyészség a három brit férfi ellen, akik kidobott élelmiszereket vettek el egy élelmiszer-áruházlánc egyik üzletének szeméttárolójából.

Paul May

A Paul May, Jason Chan és William James elleni eljárást széles körben bírálták. A The Guardian című brit napilap szerint a három férfi, akik egy jogtalanul elfoglalt észak-londoni ingatlanban élnek, tavaly októberben 33 font értékben vettek el paradicsomot, gombát, sajtot és tortát az Iceland nevű brit szupermarket-hálózat egyik üzletének hátsó szeméttárolójából.

A férfiak ellen az 1824. évi csavargótörvény alapján emeltek vádat és a rákövetkező hétre beidézték őket a bíróság elé. Mivel az ügy nagy felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon, az Iceland közleményben hangsúlyozta, hogy nem az áruházlánc hívta ki a rendőröket, és nem is a cég kezdeményezte az eljárást.

A királyi ügyészség eleinte helyben hagyta a vádakat, ám szerdán közölte, hogy “az ügyet felülvizsgálta egy rangidős ügyvéd és az a döntés született, hogy a köz érdeke nem kívánja meg a bűnvádi eljárás lefolytatását”. A három férfit képviselő ügyvédi iroda elégedett az ügyészség határozatával, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a döntés csupán néhány nappal a bírósági tárgyalás megkezdése előtt és “nyilvánvalóan a média figyelmének nyomására született meg.”

Az ügyvédi iroda közleménye szerint a vádlottak azt tervezték, hogy nem vallják magukat bűnösnek, mivel “nem cselekedtek tisztességtelen módon és védekezésüket valószínűleg a bíróság is elfogadta volna a szükség, az élelmiszerbankok, az ételpazarlás és a szupermarketek részéről megfigyelhető pazarlás ezen időszakában”.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .