fbpx

Taposd laposra!

A papír, kupak és elektronikai hulladékok iskolai gyűjtése az idén az italos kartondobozokkal bővül. A résztvevő intézmények akár több százezer forintot is kereshetnek az akcióban való részvétellel…

Az elmúlt év szeptemberében a Győr-Szol Zrt a Városházán ismertette a 2012/2013-as tanév iskolai hulladékgyűjtésének eredményét. Akkor 146 tonna papírt, 20 tonna elektronikai hulladékot és négy tonna kupakot gyűjtöttek össze az akcióban résztvevő intézmények. A szolgáltató a programot a 2013-14-es tanévre is meghirdette, a futó akcióhoz bármikor csatlakozhatnak az óvodák és az iskolák.

Dr. Somogyi Tivadar, alpolgármester lapunknak elmondta, a Győrben bevezetett szelektív hulladékgyűjtés napjainkban is eredményes, de a fiatalok környezettudatos nevelésével ez tovább fokozható. A hulladékgyűjtési akciók gyakorlati haszna nem csak az összegyűjtött anyagok mennyiségében rejlik, hanem annak szemléletformáló hatásában is.

Kövecses Péter a Győr-Szol városgazdálkodási igazgatója hozzátette, a szolgáltató cég azon túl, hogy működteti a nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszert, nagy hangsúlyt fektet a fiatalok nevelésére is. Kiemelte, az anyagában történő újrahasznosítás előfeltétele a szelektív gyűjtés, és a Győr-Szol által évről évre meghirdetett akcióval azt szeretnék elérni, hogy a most felnövő generációnak ez a gyűjtési mód már természetes legyen, mire felnőtté válnak.

A Győr-Szol tanév elején meghirdetett akciója a második félévben egy újabb lehetőséggel bővül, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés révén az intézmények a különböző italosdobozokat is szelektíven gyűjthetik.

Ezzel kapcsolatban Baka Éva a szervezet ügyvezető igazgatója elmondta, az akcióban való részvétel azon túl, hogy a gyerekek környezettudatos nevelését szolgálja, anyagi haszonnal is jár a résztvevő iskoláknak, óvodáknak. Az egyesülés 100 kg felett fizet az összegyűjtött hulladékokért kilogrammonként 20 forintot. 1,5 tonna után százezer forint különdíj jár, és újabb százezer forint a jutalom 3, illetve 4,5 tonna után is. Az igazgató hangsúlyozta, az italos palackokat öblítsük ki, majd tapossuk laposra. A kupak rajta hagyható, kivéve, ha azt is külön gyűjtjük, és ezzel részt veszünk a kupakgyűjtő akcióban is.

 A Győr-Szol papír, kupak, elektronikai hulladék akciójáról a 20/922-5710-es számon informálódhatnak, az italos karton gyűjtéséről a www.iksznet.hu internetes oldalon szerezhető bővebb információ.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://gyorplusz.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .