fbpx

‘Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás’ – szakmai konferencia

A világ élvonalába tartozó külföldi szakemberek előadásai is gazdagítják az idei Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás című szakmai konferencia témakínálatát. A március 19-20. között megrendezésre kerülő konferencia már hagyományosnak mondható szakmai fórumot – a Vidékfejlesztési Minisztérium felkérésére – a Szent István Egyetem és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) szervezi.

A konferencián „első kézből” értesülhetnek a résztvevők egyrészt az itthoni hulladékgazdálkodási ágazatot érintő 2014-2020 közötti időszak fő irányairól, akárcsak az ez évi közszolgáltatási-díjak árképzéséről, az ágazat európai uniós finanszírozási lehetőségeiről, másrészt a külföldi előadók beszámolnak a hazájukban elért hulladékgazdálkodási eredményekről, a máshol is megvalósítható jó gyakorlatokról. Így például a tervek szerint, szó lesz a hulladékgazdálkodás globális jelenéről, trendjeiről, akárcsak arról, hogyan alakítottak ki egy szemétlerakó helyén oktatási központot vagy milyen formában lehet a régiós hulladékgazdálkodást összefogni.

A meghívott külföldi előadók – köztük a Nemzetközi Köztisztasági Szervezet (angol rövidítéssel: ISWA) elnöke: David Newman – Angliából, Ausztriából, Belgiumból, Franciaországból, Görögországból, Izraelből, Portugáliából, Romániából, Szerbiából érkeznek. A konferencián elhangzó magyar előadásokból pedig a külföldi szakemberek a hazai hulladékgazdálkodási ágazat utóbbi években elért eredményeit, a fejlesztési irányait ismerhetik meg. A szakmai fórum ugyanakkor arra is alkalmat ad, hogy az itthoni cégek, intézmények vezetői személyes eszmecserét is folytathassanak a nemzetközi szakemberekkel.

A március 19-20. között megrendezésre kerülő konferencián a résztvevők – választásuknak megfelelően – a vállalati, az önkormányzati vagy a nemzetközi szekcióüléseken olyan további információkat, ismereteket is szerezhetnek a hulladékgazdálkodás területéről, amelyek gyakorlati alkalmazásával felgyorsulhatnak az ágazatban néhány éve megkezdett és következetesen végrehajtott átalakítások. Ez a záloga annak, hogy – már rövid idő után is – a korábbinál eredményesebb, hatékonyabb, az európai uniós elvárásokat biztosan teljesítő hulladékgazdálkodás működjön Magyarországon.

Az „Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás” című szakmai konferencia internetes honlapja: www.zoldkonferencia.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .