fbpx

Egyetemi zöld tananyagot fejlesztenek uniós támogatással

A jövő környezetmérnökeinek és mezőgazdasági mérnökeinek felsőoktatási képzéséhez fejleszt tananyagot a Szent István Egyetem vezette konzorcium, amelynek tagja a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola – tájékoztatták a felsőoktatási intézmények az MTI-t.

    Közlésük szerint a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) támogatott “Ágazati együttműködés a hulladékgazdálkodás, szennyvízkezelés és megújuló energia képzési rendszerének fejlesztése érdekében” elnevezésű projekt teljes költségvetése 864,1 millió forint. Elsődleges célja, hogy a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon egyaránt azonnal használható tudást biztosítson a jövő környezetmérnök hallgatóinak.
    A zöld gazdaság fejlesztésének témájához kapcsolódó projekt 2013 tavaszán indult és 2015 tavaszáig tart.
    A projekt keretében a konzorcium által delegált szakemberek az idén tanulmányozzák a müncheni IFAT 2014 világkiállításon a legkorszerűbb víz-, szennyvíz-, hulladék- és nyersanyag-gazdálkodási technológiákat, Lengyelországban pedig az ottani hulladékgazdálkodási rendszert, és a nemzetközi jó gyakorlatokat beépítik az újonnan készülő tananyagba.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .