fbpx

Jövőre már háztól viszik

Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul Magyarországon 2015. január elsejétől. A nedves (például zöld) és a száraz (papír, műanyag, ruha, stb.) hulladék szétválogatására szolgál az új rendszer; mindkettő egy részét újrahasznosítják.

A szolgáltatókat nem érte váratlanul a hír, mert a 2013-as hulladéktörvényben benne van, hogy 2015. január 1-től „előtérbe kell helyezni a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést” – tudtuk meg Simon Pétertől, a Bihari Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatójától. – Szakmailag jó a törekvés, elősegíti hogy a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége és minősége is nőjön – véli. – A költségeink alakulásában elég sok a bizonytalanság. Egyrészt többe fog kerülni a szolgáltatás működtetése: több edény és zsák, több jármű és ember szükséges, a külön gyűjtőút miatt több munkaóra és üzemanyag kell. Másrészt viszont, jóval kisebb hulladéklerakási költséggel számolhatunk, miközben az újrahasznosítható hulladék értékesítéséből a korábbinál magasabb bevétel várható.

Hozzáteszem, ha megnő az eladásra kínált hulladék mennyisége, akkor lemegy az ára. Valószínűleg a szolgáltatók egyéni kapcsolatain múlik majd, kinek, mennyiért, tudnak értékesíteni – részletezte.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.naplo.hu/

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .