fbpx

Szálló por – Miskolcon elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Romlik Miskolcon a levegő minősége, ezért a város polgármestere hétfőn elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát – közölte a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel.

    Koczák Szilvia tájékoztatása szerint: a szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket a Búza téren, valamint a Lavotta utcán üzemelő automatikus mérőállomásokon, ezért rendelte el Kriza Ákos polgármester a szmogriadó, mostani elnevezéssel füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát.
    Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a szélmentes idő és a helyenként előforduló ködképződés miatt további romlás várható. 
    A polgármester arra kéri a miskolciakat, hogy lehetőleg ne személyautóval, hanem villamossal, autóbusszal utazzanak, és lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd (szén, fa) és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, kerüljék a porképződéssel járó tevékenységek végzését.
    Az avar és kerti hulladékok égetése tilos. 
    A levegő szennyezettsége a késő-délutáni, esti, éjjeli órákban a legmagasabb, ekkor lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban, illetve a szellőztetést, a délelőtti és a kora délutáni órákban a levegő szennyezettsége alacsonyabb, ekkor érdemes szellőztetni, sétálni – javasolja a miskolci önkormányzat.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .