fbpx

Új szolgáltató Lőrinciben

2014. február 1-től a Hatvan És Térsége Hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú kft. látja el Lőrinciben a háztartási hulladék gyűjtését és elszállítását. A hatályos jogszabályok értelmében a lakosságnak nem kötelező az új közszolgáltatóval írásban szerződést kötni, a szerződés a szolgáltatás igénybevételével köttetik meg.

Az új közszolgáltató továbbra is a korábban megszokott napokon, hetente egyszer (Lőrinci -Erőmű Kisvárosias övezetében hetente kétszer) járja lőrinci utcáit és gyűjti be a szemetet, azonban szeretném felhívni a lakosság figyelmét a következőkre:

Lőrinci Város Önkormányzatának új Hulladékgazdálkodási rendelete alapján az új közszolgáltatónak is biztosítania kell a 60 literes űrtartalmú gyűjtőedényt (a 120 literes és az 1100 literes konténer mellett), amelyet azonban csak az 1-2 fős háztartások vehetnek igénybe. a 60 literes gyűjtőedény negyedéves díja 3125,-Ft. a 60 literes gyűjtőedény megvásárlása az ingatlanhasználót terheli.

A gyűjtőedényben veszélyes hulladékot, folyékony-, mérgező-, tűz- és robbanásveszélyes anyagot, állati tetemet, ürüléket tilos elhelyezni. Amennyiben a hulladék elszállításakor a közszolgáltató munkatársai azt tapasztalják, hogy a hulladékgyűjtő edény teteje nem zárható le, ugyanis túltöltött, nem köteles elszállítani a szemetet. A közszolgáltatónál vásárolható zsák a plusz szemét gyűjtésére, ennek az ára 410 ft/db.

Forrás: http://www.lorinci.hu/

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .