fbpx

Veszélyben Kazincbarcika és a bódvavölgyi települések szemétszállítása?

Szankcionális jelleggel törölte 2014.február 6-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), Kazincbarcika és a bódvavölgyi települések 2014. január elsejétől a szemétszállítási szolgáltatásra létrehozott ZV Zöldvölgy Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság adószámát.

A NAV honlapján tekinthető meg a ZV Zöldvölgy Nonprofit Kft. adószámának a törlése

Egy tavalyi jogszabály értelmében, ez év januárjától Kazincbarcikán és a társulásban részt vevő bódva-völgyi településeken a szemétszállítást az ÉHG Zrt. helyett a ZV Zöldvölgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. végezhetné. Azonban kiderült, hogy a Zöldvölgynek nincs szakhatósági engedélye, és február hatodikától pedig adószáma.

A ZV Zöldvölgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.-t létrehozó önkormányzati társulás elnöke Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere. A  ZV Zöldvölgy Közszolgáltató Nonprofit kft. ügyvezető igazgatója Sztupák Péter,  kazincbarcika alpolgármestere.

Érthetetlen, miért fordulhatott elő az, hogy az Adóhatóságnak szankciós jelleggel törölni kellett a ZV Zöldvölgy Kft.adószámát, ugyanis a kft. ügyvezetésével másodállásban megbízott Sztupák Péter alpolgármester álomfizetést kap, annak érdekében, hogy Kazincbarcikán és a környékén zökkenőmentesen történjen a szemétszállítás.

Sztupák Péter az ügyvezetésért -hírek szerint-  havonta több, mint 700 000 Ft alapfizetésre jogosult,  továbbá, tetemes  prémiumra, felsőkategóriás gépkocsi korlátlan személyes használatára, és ugyancsak telefon korlátlan használatára. Ezt az átlagon felüli javadalmazást Szitka Péter vezette önkormányzati társulás szavazta meg Sztupák részére.

Most felvetődhet az a lakók által megfogalmazott   kérdés,  hogy Sztupák Péter a kiemelt milliós nagyságrendű javadalmazás mellett nem képes az ügyvezetéssel megbirkózni?

Miért törölhették a ZV Zöldvölgy Nonprofit Kft. adószámát? A NAV számos ok miatt alkalmazza ezt az igen súlyos szankciót. Az egyik lehetséges ok: “az adószám felfüggesztésénél jóval súlyosabb szankció az adószám törlése, ennek is egy kiemelt esetére hívnánk fel a figyelmet: amennyiben a számviteli törvény hatálya alá tartozó adózó a beszámoló letétbe helyezésére, illetve közzétételére vonatkozó kötelezettségét elmulasztja, az adóhatóság két alkalommal, bírság kiszabása mellett pótlásra hívja fel, a második határidő eredménytelen elteltét követően azonban törli az adózó adószámát.”

Azonban nem csak ebből az okból törölheti az adóhatóság az alany adószámát. Ellenőrzés során nem találják a székhelyen a céget a hatóság emberei, nem vette át a kft. a hatóság leveleit, vagy az ügyvezetés egyéb törvényben előírt, a cég működtetésére vonatkozó szabályokat súlyosan megsérti.
Azt, hogy mi s a valódi ok, nem tudjuk, ez ügyben keressük az illetékeseket.

A napokban kaptak értesítést Kazincbarcika lakói arról, hogy mostantól 2 havonta kell fizetni a szemétszállítási díjat, illetve a katasztrófavédelem a szemét elszállítására az engedélyek megszerzéséig kijelölt egy céget. . Azt nem tudni, van-e ennek köze  van-e az adószám felfüggesztéséhez., illetve a kéthavonta történő számlázáshoz. Az tény, sokan  keresték meg szerkesztőségünket, hogy számukra a kéthavi összevont fizetés megterhelő.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.sajomente.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .