fbpx

Metángázt mértek egy zalaegerszegi társasházban

Metángázt mértek a tűzoltók egy zalaegerszegi társasházban, ahová szerda este az erős gázszag miatt tett bejelentésre vonultak ki.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Bangó Szilárd elmondta: a Göcseji út egyik tízemeletes társasházából érkezett a bejelentés, hogy gázszagot éreznek. A gázcsapok elzárását követően a zalaegerszegi tűzoltók műszerei két lakószinten is nagyobb mennyiségű metángázt mutattak ki, de a mért adatok az épületben sehol sem érték el az “alsó robbanási határértéket”, az otthonát tehát senkinek nem kellett elhagynia.

A tűzoltók átszellőztették az épületet, a gázszolgáltató szakemberei pedig még szerda este elkezdték az épület valamennyi gázcsatlakozópontjának átvizsgálását, amelyet csütörtökön is folytattak. A házban központi gázkazánnal fűtenek és melegítik a vizet, ezért az egyes lakásokhoz csupán egy-egy gázbekötés tartozik, ezeket vizsgálják át a gázszolgáltató munkatársai.

Bangó Szilárd hozzátette: a metánt legnagyobb koncentrációban a szemétledobó környékén mérték, ezért a katasztrófavédelmi szakemberek azt is vizsgálják, hogy az abban esetleg felgyülemlett hulladék bomlásából származott-e a gáz. A katasztrófavédelem mobil laborja csütörtökön újból méréseket végez az épületben, a társasház közös képviselője pedig a szemétledobó kitisztíttatásáról gondoskodik.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .