fbpx

Nem akarnak szeméttelep mellett lakni

Vágsellye. A szemétgyűjtő és átrakóállomás közelében élők panasza miatt újabb tárgyalást kezdeményezett a város a telepet működtető céggel. A legutóbbi önkormányzati ülésen videofelvételeket vetített a képviselőknek az utcájukon áthaladó szemétszállító teherautókról Alica Michalková vágvecsei lakos.

Az Alsó utcában lakók sokat szenvednek a közeli szeméttelep és átrakóállomás miatt

A szerző felvétele

A panaszoshoz azóta újabb lakosok csatlakoztak. Az átrakóállomás közelében lakó Szőcs László elmondta, elviselhetetlen a teherautók zaja, szeles időben a konténerekből szálló szemét ellepi az utat és a közeli szántóföldet. Már repedések vannak az úton. „2002 szeptemberében kaptunk építkezési engedélyt, 2005-ben már itt laktam a családommal. A házak közelében, a városi úton csatlakoztatják a szeméttel megrakott konténereket a teherautóhoz” – mondta Szőcs László. A panaszos szerint a családi házakhoz vezető utat személygépkocsi-forgalomra tervezték, az átrakótelephez külön bekötőutat kellett volna építeni. A szemétlerakót 1997-ben nyitották meg az egykori kazánház helyén. Ha nem lenne Vágsellye területén szeméttelep, egy tonna szemét elszállításáért kétszer annyit fizetne a város. A város vezetése a tárgyalások során elérte, hogy a műanyag hulladékot sajtoló gépsort már nem viszik át a telepre. Márciusban folytatják a tárgyalásokat, az eredményről tájékoztatják a lakosokat. Vágsellye 2013-ban egy tonna kommunális hulladék elszállításáért és tárolásáért 62,50 eurót fizetett, az osztályozott hulladék elszállításáért és sajtolásáért tonnánként 53,77 eurót. Vágsellye önkormányzata korábban terveket dolgozott ki egy saját gyűjtőudvar létrehozására, de nem sikerült pályázat útján pénzt szerezniük.

Martin Alföldi a panaszosoknak elmagyarázta, hogy 2004-ben ugyan megváltoztatták a telek felhasználására vonatkozó területrendezési tervet, ám a szemétgyűjtő és -szállító céggel 2017-ig szerződésük van. Ezt követően már más célra szolgálhat a terület.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://ujszo.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .