fbpx

Nyaklánc, állatka, kishajó – újságpapírból

Barkácsoltak és nyomdába is látogattak a vásárhelyi Pállfy utcai Óvodába járó gyerekek hétfőn, az Újságpapír Világnapja alkalmából tartott Papír-Napon. A rendezvény célja, hogy a kicsik megtanulják: a hulladékokat újra lehet hasznosítani.

A Pállfy utcai óvodában hétfőn a lányok nyakláncokat, míg a fiúk kisállatokat és kishajókat készítettek újságpapírból.

Wollner Józsefné óvónő elmondta, a cél, hogy a gyerekek rádöbbenjenek, milyen tárgyakat és eszközöket lehet újságpapírból barkácsolni, valamint az, hogy felnőttként is átgondolják, mit dobnak a szemétbe.

A rendezvényen 24 nagycsoportos vett részt. A kézműves foglalkozás után Törcsök József, a a Környezeti Információs Központ koordinátora tartott vetítést a papír felhasználásáról. Ezt követően az óvodások az egyik vásárhelyi nyomdába látogattak, ahol megtekinthették, hogyan készül az újság és a könyv.

– A gyerekek nagyon fogékonyak az ilyen jellegű programokra és élvezik, hogy mi mindent tudnak alkotni egy papírlapból. Próbáljuk arra nevelni őket, hogy óvják a környezetüket, valamint arra, hogy a hófehér, drágább helyett az egyszerűbb, barna papírból is lehet csodákat művelni – zárta Wollner Józsefné.

Megyeri József

A cikk eredetiben itt olvasható: http://promenad.hu/

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .