fbpx

Bombay érseke „zöld böjtre” szólítja híveit

Oswald Gracias bíboros, Bombay érseke arra szólította fel híveit, hogy tartsanak „zöld böjtöt”, azaz a nagyböjt idejére mérsékeljék a környezetre káros anyagok – elsősorban az autó kipufogógázok – kibocsájtását – írta az AsiaNews nyomán a La Croix.

Idézve Ferenc pápának a teremtett világ védelmére való buzdítását, Gracias bíboros úgy véli, hogy a környezetre való odafigyelés újfajta kapcsolat kialakítására nyújt alkalmat Istennel, a körülöttünk élőkkel és a természettel. A környezetvédelem amúgy is kiemelt kérdés Bombay térségében, mivel a város gyors fejlődése gyakran az ökológiai érdekek ellenében hat.

Az egyházmegye – mely külön környezetvédelmi bizottsággal rendelkezik – a nagyböjt minden napjára egyszerű és praktikus javaslatok közzétételét tervezi a környezetre gyakorolt negatív hatások mérséklésére, többek között a hulladék újrahasznosítása, a víztakarékosság, az üzemanyag-felhasználás és a konyhakert ápolásának területén.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.szeretetfoldje.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .