fbpx

Hulladékkezelő központ épül Tatabányán tízmilliárd forintból

Tatabányán, a Dubnik-völgyben épül meg közel tízmilliárd forintból a hetvenkilenc települést összefogó Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás hulladékkezelési központja – jelentette be helyszíni sajtótájékoztatóján a térség országgyűlési képviselője, illetve a város polgármestere.

Bencsik János országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) elmondta, a teljes projekt költsége 17 milliárd forint, ebből 1,7 milliárd forint az állami támogatás. A források kilencven százaléka az Európai Unióból érkezik, a településeknek nem kellett önrészt biztosítani.

A komplex hulladékgazdálkodási rendszer alkalmas a Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye érintett településein keletkező hulladékok kezelésére, ártalmatlanítására.

A politikus hozzátette, ‘erőteljes kormányzati törekvés, hogy a hulladékkezelés minden eleme állami és önkormányzati tulajdonba kerüljön, ahol az üzleti szempontok másodlagos szerepet töltenek be’.
Schmidt Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, Tatabányán közel tíz milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg és legalább negyven új munkahelyet létesítenek.

A központ a jelenleg is üzemelő Dubnik-völgyi hulladéklerakó területén épül meg, itt új hulladéklerakót, válogatót és előkezelőt, valamint komposztáló telepet építenek. A városban hulladékudvart hoznak létre és bevezetik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.

A teljes beruházás 2015 júniusára készül el, a Búzavirág utcai hulladékudvart a tervek szerint fél év alatt építik meg.

Nagy György, a kivitelezést végző Duna-Vértes 2013 Konzorcium képviselője ismertette, egy kisebb hulladékkezelési központot építenek Bicskén, Szentendrén átrakóállomást létesítenek, összesen nyolc településen alakítanak ki hulladékudvart és 74 hulladékgyűjtő szigetet hoznak létre.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .