fbpx

Húsz új munkahely nyílik az új hulladék-feldolgozóban

Új hulladék-feldolgozó üzem létrehozásáról írtak alá szerződést ma délelőtt Adán a helyi önkormányzat és a szlovákiai IMAO vállalat képviselői. Az üzem várhatóan húsz új munkahely létesítését eredményezi majd a község területén.

Ada_szerződés

A szlovákiai vállalat a jelenlegi hulladéklerakó helyén lévő 1,8 hektárnyi területen hozza majd létre azt a hulladék-feldolgozó üzemet, amely számottevő előrelépéseket hozhat Ada község lakosainak életében – hangsúlyozta a szerződés aláírását követően Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere.

A polgármester elmondta, a projekt révén a község területén a következő hónapok során húsz új munkahely nyílik majd, és ennek köszönhetően az üzem húsz család számára biztosít megélhetési lehetőséget. Hozzátette, az üzem létrehozásának hozadéka lehet továbbá az is, hogy a községbeli hulladéklerakók felszámolását követően a hulladékelszállítás és hulladéktárolás költségei jelentős mértékben csökkenhetnek azáltal, hogy a hulladékot nem kell majd a nagykikindai regionális hulladéklerakóba szállítani. Fontos az is, hogy melléktermékként olyan anyagot állítanak elő az üzemben, amely jóval olcsóbb és hatásosabb a különféle műtrágyáknál, így a mezőgazdasági termelők számára is új lehetőségek nyílnak majd meg.

Ivan Palenkaš, a szlovákiai befektető képviselője elmondta, jelentős tapasztalatokkal rendelkeznek a megújuló energiaforrások alkalmazása terén, ugyanis Szlovákia területén csak az elmúlt év során 15 létesítményt hoztak létre, amelyek azóta is igen eredményesen működnek, de más országokban is vannak érdekeltségeik. Hozzátette, a szlovákiai vállalat illetékesei abban bíznak, hogy az előzetes munkálatok befejeződése után Adán is mielőbb megkezdheti majd működését az általuk létrehozott hulladék-feldolgozó üzem.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.crbnet.eu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .