fbpx

Új néven a szelektív gyűjtésért Szolnokon

Szolnokon 2008 óta működik a szelektív házhoz menő hulladékgyűjtési rendszer. Ez jelentősen megkönnyíti a családi házas övezetekben a környezettudatosan, szétválogatva, elkülönítve gyűjtött, újrahasznosítható hulladék elszállítását.

Az érintett övezetek lakosai ingatlanonként 12 darab sárga és 16 darab zöld zsákot kapnak. A zsákokat a meghirdetett időpontban, 9 és 17 óra között juttatják el, és az ingatlantulajdonos vagy megbízólevéllel rendelkező meghatalmazottja veheti át.

A zsákok kiosztásakor mindenki tájékoztató füzetet kap, amelyben megtalálható a rendszer valamennyi eleme. A szelektív járatok közlekedési időpontjait, városrészekre lebontva szintén tartalmazza a tájékoztató füzet. A sárga zsákokat egész évben, négyhetente viszi el a szolgáltató, míg a zöldeket április 1-eje és november 30-a között, kéthetente.

A házhoz menő szelektív gyűjtésben tehát nincs változás, a hulladékgazdálkodást végző cég, a Remondis Szolnok Zrt. életében viszont annál nagyobb. A társaság immár 100%-ban önkormányzati és állami tulajdonba került, és a későbbiekben NHSZ Szolnok Zrt. néven tevékenykedik tovább, az ígéretek szerint továbbra is a megszokott magas színvonalon.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.szolnoktv.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .