fbpx

Illés Zoltán: A hulladékgazdálkodás megfelelő alapokon működik

A hulladékgazdálkodási ágazat megfelelő, következetesen érvényesített jogi és szervezeti alapokon működik, az elmúlt csaknem négy évben folyamatosan javuló eredményeket ért el – mondta a vidékfejlesztési tárca környezetügyért felelős államtitkára egy szakmai rendezvény megnyitóján szerdán.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) közleménye szerint Illés Zoltán arról is beszélt, hogy ezeket az eredményeket konszolidált körülmények között tovább kell folytatni, javítani. Ennek záloga, hogy az OHÜ pozíciója a jövőben még inkább erősödjön és a szervezet a hazai hulladékgazdálkodási ágazat szereplői számára megkerülhetetlen legyen – mondta.

A tájékoztatás szerint a kétnapos gödöllői konferencia keretében aláírták a Nemzeti Környezetügyi Intézet, az OHÜ, és a Szent István Egyetem vezetői a környezetügyi együttműködési keretmegállapodást, amelynek kitűzött célja, hogy az aláíró szervezetek együttműködjenek a hazai általános és műszaki környezettudományi képzés és kutatás terén, másrészt közösen segítsék a környezetvédelmi szakpolitikai döntési folyamatok szakmai-tudományos megalapozottságának erősítését.

A szakmai fórumon először adták át az OHÜ által alapított Hulladékgazdálkodásért Díj 2014 elismerést is.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .