fbpx

Leállították a harminc éve szemétre dobott E.T.-videojáték keresését

Az új-mexikói környezetvédelmi hivatala megtiltotta két cég számára, hogy felásson egy alamogordói szemétlerakó helyet az Atari harminc évvel ezelőtt szemétre dobott E.T.-videojátéka után kutatva.

Az Alamogordo Daily News szerint a Steven Spielberg nagy sikerű E.T. – A földönkívüli című produkciója nyomán készült játék kazettáit az 1980-as években az Atari állítólag milliószámra szállíttatta a szemétlerakó helyre, amelyet később lebetonoztak.

Az új-mexikói környezetvédelmi hivatalának szóvivője, Jim Winchester szerint a szemétlerakó felásásához jóváhagyott hulladék-feltárási tervre van szükség. Mint elmondta, a Fuel Entertainment és a LightBox Interactive tavaly júniusban kapott engedélyt a várostól a keresésre. A végső szót azonban az állami környezetügyi illetékesek mondják ki, akik idén februárban elutasították a tervet. A két cég azóta nem nyújtott be újat.

A vállalatok a közelmúltban jelentették be, hogy átkutatják a szeméthegyet az Atari számára óriási anyagi veszteséget jelentő videojáték megkeresése céljából. A játék annak idején az elsők közé tartozott a filmekből született videojátékok között. A cég több tízmillió dollárt fizetett Spielbergnek, hogy használhassa az 1982-es mozi címét.

A vállalat 1982 karácsonyán dobta piacra az Atari 2600 konzolra szánt játékot, de a vásárlók tömegével küldték vissza a cégnek, és a játék rémes kritikákat kapott. (A játékosoknak a totyogó földönkívüli bőrébe bújva kellett menekülniük az FBI-ügynökök elől, miközben össze kellett gyűjteniük egy telefon alkatrészeit, hogy felhívhassák E.T. űrhajóját.)

Az Atari sohasem erősítette meg, hogy szemétre dobta volna a játékot, az újságírókat pedig annak idején nem engedték a helyszínre, amikor az Atari kamionjai megérkeztek a cég El Pasó-i telephelyéről, Texasból.

A Fuel Entertainment és a LightBox Interactive dokumentumfilmet is szeretne forgatni a kutatásról.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .