fbpx

Gyorsabban fogadják a tüzelőanyagot a Pécsi Hőerőműben

Gyorsabban fogadják a biomassza-tüzelőanyagot a Pécsi Hőerőműben a Pannonpower közelmúltban megvalósított mintegy 90 millió forintos beruházásának köszönhetően – tájékoztatta a vállalat közleményben az MTI-t.

    A közlemény szerint a beruházás eredményeként kevesebb teherautó rövidebb ideig várakozik az erőmű körüli utcákban, mivel egyebek mellett bővítették a rakteret és utat építettek.
    A Dalkia Energia cégcsoporthoz tartozó Pannonpower működteti Magyarország legnagyobb biomassza-tüzelésű erőművét. Az energetikai társaságcsoport 2004-ben adta át aprítéktüzelésű, 2013-ban pedig a bálázható lágyszárú mezőgazdasági melléktermékeket felhasználó biomasszablokkját. A pécsi biomasszatüzelésű blokkok a hazai megújuló alapú villamosenergia-termelés egyötödét állítják elő.
    A pécsi erőműnek köszönhetően Magyarország évente mintegy 80 millió köbméter földgázt takarít meg, miközben a légkörbe éves szinten mintegy 150 ezer tonnával kevesebb széndioxid kerül – közölték.
    A Pannonpower évente mintegy 10 milliárd forintot költ a helyben előállított tüzelőanyagra.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .