fbpx

Hihetetlen: Nyugdíjas kukásé a világ egyik legnagyobb első világháborús fotógyűjteménye

Szinte hihetetlen, hogy mi mindent képesek szemétbe hajítani az emberek, hogy pusztulni hagyjanak tárgyakat, melyek eszmei értéke felbecsülhetetlen.

Bob Smethurst nyugdíjazásáig 36 éven át dolgozott kukásként Angliában és élénk érdeklődést tanúsított a történelem első világháborús fejezete iránt. Nem tudta azonban tétlenül nézni, hogy ezrével kerülnek kukába a korszakot megörökítő értékes fotók, ezért eldöntötte, hogy minél többet megment közülük.

Bob elmondása szerint a legtöbb fotó az 1970-es és 80-as években került szemétbe, vélhetően azért, mert ekkor halt meg a legtöbb első világháborús túlélő és az értékeik egy része a hulladékok között kötött ki. Ma már nyugdíjas, de az 5000 darabos kollekciója a világ egyik legnagyobb magángyűjteményének számít, de ezen felül több száz levelet és egyéb személyes tárgyat is talált már. Bár vagyont sosem halmozott fel kukás pályafutása során, mégsem érdekli a gyűjtemény anyagi értéke, inkább amiatt boldog, hogy megmenthette a történelem apró darabjait a biztos pusztulástól.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://printscreen.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .